СТОМАТОЛОГИЧНА КЛИНИКА DENT LEADERS

Пон - Пет : 9:00 - 20:00

Какво представляват денталните алайнери?

Алайнерите представляват шини за корекция на зъбите, изработени от лека пластмаса. Те са съвременна алтернатива на брекетите. Алайнерите са прозрачни, подвижни апарати, които се носят върху зъбите за определен период от време, най-често няколко месеца. 

 

Алайнерите могат да се използват при нормални скелетни съотношения. Създадени са за лечение на леки и средно тежки ортодонтски случаи.

 

Освен естетиката, те поддържат здравето и хигиената на устната кухина. Могат да коригират неправилна захапка или струпване на зъби. Алайнерите постепенно преместват зъбите в правилна позиция като упражняват лек и постоянен натиск върху тях. Сменят се през определен период от време.

 

Безцветните шини не причиняват дискомфорт при носене, не влияят на дикцията, почистват се лесно. Те са хипоалергични и не се окисляват в устната кухина.

 

Алайнерите се поставят върху зъбите за много по-кратък период от брекетите, приблизително от 3 до 6 месеца. Алайнерите могат да се прилагат във всяка възраст, а при децата – след смяната на млечното съзъбие с постоянното.

 

Какви предимства имат алайнерите?

 

Индивидуализирани са

 

Изработват се след взимане на прецизен отпечатък на захапката от денталния лекар. Крайният резултат от лечението може да бъде предварително демонстриран чрез виртуален модел на усмивката. Това е възможно чрез 3D моделиране, което се използва в обработката на алайнерите.

 

Невидими

 

Изработени са от медицински полимер, който е абсолютно безопасен за устната кухина, не се окислява и не участва в образуването на бактерии. Алайнерите са незабележими за останалите хора. Краищата им са лазерно обработени и не увреждат венците.

 

Лесни за носене

 

Поставянето им, както и свалянето им е лесно и безпроблемно. По време на хранене се свалят, а след това се поставят отново върху зъбите.

 

По-кратко време за корекция на зъбите

 

Лечението с алайнерите е в рамките на няколко месеца. Предварително денталният лекар демонстрира крайния резултат на предварителни модели.

 

По-удобни за носене

 

След началният период на привикване, по-нататък в лечебния период не се усещат. Няма метални винтове, телчета, кукички както брекетите и скобите.

 

Лесна хигиена на устната кухина

 

Миенето на зъбите е безпроблемно, тъй като алайнерите се свалят за миене на зъбите. Почистването на алайнерите се прави отделно поне веднъж дневно с четка и паста за зъби.

 

Какви са етапите на лечение с алайнери?

  1. Първичен преглед и консултации за взимане на правилно решение и преценка за лечение;
  2. Снема се отпечатък, който може да бъде и дигитален на всяка челюст, и в захапка;
  3. Вторична консултация, в която се уточняват всички етапи и начин на лечение чрез алайнери;
  4. Начало на лечението, поетапно и плавно преместване на зъбите към правилната им позиция. Препоръчва се носенето на алайнерите да е между 18-22 часа в денонощието;
  5. Край на лечението – в зависимост от сложността и целта на лечението, периодът на носене на алайнерите е от 3 до 6 месеца.

Leave a Comment

(0 Comments)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *