СТОМАТОЛОГИЧНА КЛИНИКА DENT LEADERS

Пон - Пет : 9:00 - 20:00

Грижа за зъбите !


Защо зъбите ми са толкова важни?
Вашите зъби се различават по форма и размер в зависимост от това къде се намират в устата ви. Тези различия позволяват на зъбите да изпълняват много различни задачи. Зъбите ни помагат за дъвчене и храносмилане. Те ни помагат да говорим и ясно да произнасяме различни звуци. И накрая, зъбите помагат на лицето да придобие форма. Здравата усмивка може да бъде голямо предимство; и тъй като това е толкова важно, има смисъл да давате на зъбите си възможно най-добрата грижа.

Какво може да се обърка?
Кариесът на зъбите може да бъде болезнен и да доведе до пълнене на канали, корони или други конструкции. Ако кариесът не се лекува, нервът на зъба може да се зарази и да умре, причинявайки абсцес. Тогава може да се наложи лечение на коренови канали или дори да се отстрани зъбът. Много е важно да поддържате добра хигиена у дома, за да поддържате здрави зъбите и венците си.Проблемите с венците са често срещани, и ако не се лекуват на време могат да доведат до загуба на костна тъкан около зъба . В някой случаи дори може да доведе до загуба на зъби.Болестта на венците е предотвратима. Може да се лекува и да се държи под контрол с редовно почистване и прегледи, предотвратявайки по-нататъшни проблеми. Ако загубите зъбите, може да се наложи да запълните празнините с мостове, протези или импланти.
Как да поддържам здрави зъбите и венците си?
Лесно е да получите чиста и здрава уста и да го запазите по този начин. Една проста процедура може да помогне за предотвратяване на повечето проблеми със зъбите:

1. Миене на зъбите преди да си легнете през ноща и поне още един път през деня с флуоридна паста.
2. изплюйте след измиване и не изплаквайте, така че флуоридът да остане по-дълго на зъбите.
3. Почиствате между зъбите с интраорална четка или конец поне един път дневно.
4.добри хранителни навици – по-рядко да имат сладки храни и напитки, и
5. Редовни посещения при вашият стоматолог.

Въпреки че повечето хора мият редовно зъбите си, много от тях не почистват между зъбите и някои хора нямат редовни прегледи. Няколко малки промени в ежедневието ви могат да направят голяма разлика в дългосрочен план. Вашият зъболекарски екип може да премахне проблемите със зъбите и да лекува вече появили се заболявания на венците. Но ежедневната стоматологична помощ зависи от вас, а основните оръжия са четката за зъби, пастата за зъби и междузъбното почистване (почистване между зъбите).

Leave a Comment

(0 Comments)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *