СТОМАТОЛОГИЧНА КЛИНИКА DENT LEADERS

Пон - Пет : 9:00 - 20:00

Пародонтит! – Какво представлява и лечение

Пародонтитът е инфекциозно възпалително заболяване на зъбодържащия апарат, което може да доведе до болка, разклащане и загуба на зъбите. Също е придобило гражданственост и под наименованието пародонтоза, което обаче не се използва в научните среди и се смята за неправилно.

Пародонтитът е деструктвно заболяване, обхващащо целия опорно поддържащ апарат на зъба с прилежащия към него венец, дължащо се на хронична бактериална инфекция. Той е и главната причина за загубата на зъби в зряла възраст. В повечето случаи протича безболезнено докато не придобие генерализирана тежка форма.

Има два основни вида заболявания на венечната лигавица – гингивит и пародонтит. [1] Гингивитът е по-разпространен и обхваща приблизително 70% от населението. Пародонтитът засяга около 30 % от възрастните над 30-годишна възраст. И двете заболявания не могат да бъдат лекувани, а само контролирани, като ранното им диагностициране дават в пъти по-добра прогноза.
Лечение на пародонтит.
Ние от Дент Лидерс – използваме последните иновации в лечението . С помощта на нашите специалисти и апаратурата , която притежаваме.
телефон за контакт : 0877349964 или заповядайте в клиниката.
гр. София , ул.Зайчар 163 А – на гърба на Двореца на децата.

Leave a Comment

(0 Comments)

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *